Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πως δημιουργούμε πλήκτρο συντόμευσης για ένα φάκελο

Πολλά πληκτρολόγια συνηθίζουν να έχουν πλήκτρα με συντομέυσεις για φακέλους όπως η μουσική μου ή τα εγγραφά μου με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτούς πατώντας απλά το αντίστοιχο πλήκτρο. Αυτό παρατήρησα και σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο για οποιονδήποτε φάκελο θέλει. Έτσι μπήκα στο διαδίκτυο και άρχισα να ψάχνω πως μπορώ να το κάνω αυτό.








Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Επιλέγουμε τον φάκελο που θέλουμε να βάλουμε το πλήκτρο συντόμευσης ( εύκολος τρόπος να το κάνει κάποιος αυτό είναι  πατώντας Start, All Programs, Accessories, Windows Explorer).
2. Δεξί κλικ στον επιλεγμένο φάκελο και Send To, Desktop.
3. Πάμε στην επιφάνεια εργασίας και πατάμε δεξί κλικ και Properties.
4. Πάμε στην καρτέλα Shortcut.
5. Στο πεδίο του Shortcut key συμπληρώνουμε το γράμμα που θέλουμε για την συντόμευση( το ctrl + alt + είναι αυτόματα στο πεδίο)
6. πατάμε OK.









Αυτό που παρατήρησα καθώς έψαχνα να βρω πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι πως είναι ένας σχετικά διαδεδομένος τρόπος δημιουργίας πλήκτρων συντόμευσης και πως πολλοί το χρησιμοποιούν. Απορώ πως δεν το είχα δει σε κανέναν και πως δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Είναι πολύ χρήσιμο γρήγορο και πλέον είναι συνήθεια. Ειδικά αν έχεις κάποιους φακέλους που τους χρησιμοποιείς συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου